Divortul – cum afecteaza copiii?

Slava domnului (cum s-ar spune), parintii mei nu au avut probleme atat de mari incat sa divorteze. S-au certat, si-au vorbit urat, insa mereu au ramas impreuna. La bine si la greu. Dar nu toate cuplurile au acest noroc. Nu toti pot trece peste anumite probleme. Si da, eu cred ca un divort afecteaza intr-un fel sau altul viata unui copil.

Cand spui divort, te gandesti automat ca doar unul dintre parinti va sta in permanenta cu copilul. Celalalt il va putea vedea asa din cand in cand. Si din start primul care pierde e copilul. Cat de greu poate sa-i fie sa se vada din an in pasti cu tata de exemplu, cand ei se intelegeau perfect? Banuiesc ca mai mult decat greu. Dar sincera sa fiu nici nu vreau sa aflu. Probabil ca la maturitate nu te mai afecteaza atat de tare divortul parintilor, desi ma cam insel.

Divortul asta, presupune ca la un moment dat sa ai 2 tati si 2 mame. Si pe mine una m-ar bulversa total. Fiindca e cu doua taisuri. S-ar putea sa va intelegeti cu printii vitregi sau nu. Si daca mai apare si un copil intre timp, situatia se schimba si mai mult. Atunci clar ca va fi mai mult decat vizibil daca parintele vitreg te accepta pentru ca te iubeste cu adevarat, sau doar pentru ca esti parte din viata sotiei/sotului.

Nu prea am avut cazuri din astea in familie. Dar am vazut intre prieteni ce se poate intampla. Unii raman cu capul pe umeri. Ajung sa aiba familia lor, altii insa o iau pe cai gresite si dau vina pe parinti. Dar cred ca nu e bine nici ca mama sau tata sa se sacrifice doar de dragul copilului. Mai ales daca a divortat de tinar. Oricum ai privi lucrurile divortul tot afecteaza pe cineva.

FacebookGoogle+LinkedInTwitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>